logo jouweersteautoverzekering

Jongeren betalen, in verhouding tot andere autobezitters, vaak een hoge premie voor de autoverzekering. Waarom? Het risico op schade (door te hard rijden) is gemiddeld 2,5 keer hoger bij een jonge bestuurder.

Jouw eerste autoverzekering is een unieke verzekering die je rijgedrag, met behulp van de minimic®, koppelt aan de hoogte van de premie. Hierdoor betaal je een lagere premie.

De minimic® registreert de snelheid die je rijdt en vergelijkt deze met de toegestane snelheid. Rijd je de toegestane snelheid? Dan is de premie laag. Rijd je te hard? Dan is de premie de volgende maand hoger. Simpel!
Er is een marge van 15-20 km voordat er een premieverhoging volgt. Zo kan je bijvoorbeeld toch inhalen.

De minimic®
De minimic® is een kastje dat de snelheid van je auto registreert. De minimic® vergelijkt de snelheid die je rijdt met de toegestane snelheid op de weg (plaats en tijdstip) waar je rijdt.

Rijd je te hard?
Dan heeft dat gevolgen voor de hoogte van de premie.

Hoe sluit je de minimic® aan?
De minimic® koppel je aan de OBD-stekker in je auto.

Besparingsvoorbeelden
Voorbeeld Volledig Casco: besparing 23%!
Max, uit Emmen, heeft met veel bijbaantjes eindelijk zijn eerste auto kunnen kopen. Als 21-jarige is hij de trotse bezitter van een zwarte Volkswagen Up! van 4 jaar oud, die hij Volledig Casco verzekert. Hij koos na overleg met zijn adviseur voor ‘Jouw eerste autoverzekering’. Hij bespaart daardoor 23% premie ten opzichte van een internetverzekeraar. Max is erg blij met het advies van zijn adviseur.
 
Voorbeeld Volledig Casco: besparing 21%!
Tim is 20 en woont in Vleuten. Hij is trots op zijn zwarte Peugeot 107 van 5 jaar oud en heeft zijn auto daarom Volledig Casco verzekerd bij ‘Jouw eerste autoverzekering’. Zo betaalt hij maar liefst 21% minder premie dan de voordeligste internetverzekering! Door netjes te rijden houdt Tim geld over voor andere leuke dingen.
 
Voorbeeld Beperkt Casco: besparing 13%!
Sanne uit Heerlen is 19 en rijdt een Kia Picanto van 5 jaar oud. Zij is trots op haar Kia en heeft haar auto Beperkt Casco verzekerd. Zij bespaart met ‘Jouw eerste autoverzekering’ 13% premie ten opzichte van de goedkoopste internetverzekering! Ze vindt het een sport om zich aan de snelheid te houden en zo haar premie zo laag mogelijk te houden.
 
Voorbeeld WA: besparing 16%!
In Barneveld woont Lisa. Lisa is 20 en heeft haar Suzuki Swift van 8 jaar oud WA verzekerd via ‘Jouw eerste autoverzekering’. Bij een internetverzekeraar zou zij minstens 16% méér moeten betalen. Daarom koos zij voor ‘Jouw eerste autoverzekering’ en bespaart zo een leuk bedrag per maand.