Als uw auto ouder is dan 25 jaar, kunt u een oldtimerverzekering afsluiten. Dit is een relatief goedkope verzekering. Meestal accepteren verzekeraars deze alleen als u uw auto recreatief of als hobby gebruik. Ook stellen zij een maximum aan het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.
U kunt de auto tegen verplichte wettelijke aansprakelijkheid verzekeren, maar als u een kostbare oldtimer hebt, kunt u beter een WA-cascoverzekering afsluiten. Wilt u een volledige cascoverzekering (all-riskdekking), dan vragen de meeste verzekeraars een taxatierapport.

Er zijn verschillende oldtimerverzekeringen. De ene verzekeraar stelt strengere eisen aan de leeftijd en het aantal kilometers dan een ander. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om u goed te oriënteren.
Als u nooit meer dan 7.500 of 10.000 kilometer per jaar rijdt, betaalt u een lagere premie.
Misschien gebruikt u uw klassieker niet in de wintermaanden. Dan bieden sommige verzekeraars een extra voordelig tarief aan. U bent dan in de winter niet verzekerd tegen verkeersrisico’s en kwaadwillige beschadiging, maar wel tegen brand en diefstal. Vergeet dan niet om schorsing van het kenteken aan te vragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Bereken uw premie: